085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

Ruim een op de drie woningeigenaren (35%) heeft minimaal 100.000 euro overwaarde. Vooral grotere huizen en appartementen zijn aanzienlijk in waarde gestegen, blijkt uit nieuwe Kadasterdata.

Elf procent gaat zelfs met tenminste 200.000 euro overwaarde het nieuwe jaar in, blijkt uit de data-analyse van het Kadaster van ruim drie miljoen transacties op de woningmarkt. Vanwege deze prijsstijgingen is het aantal woonruimtes met onderwaarde sinds 2016 met twee derde gedaald.

 

Vooral grotere huizen en appartementen meer waard

Vooral grotere huizen en appartementen zijn aanzienlijk in waarde gestegen. Zo heeft maar liefst 15% van de woningen met een oppervlakte van tenminste 120 vierkante meter minimaal 200.000 euro overwaarde. Onder appartementen is dit percentage 13%. Hierbij valt op dat maar liefst 40% van deze etagewoningen met meer dan 200.000 euro overwaarde in Amsterdam staat.

“Ook eigenaren van kleinere woningen kunnen tevreden zijn”, zegt Peter Abrahamse van Kadasterdata.nl. “Een kwart van hen heeft namelijk minimaal 100.000 euro overwaarde op hun huis. Bovendien heeft deze groep met 12% relatief de minste onderwaarde. De aanstaande doorstromers hebben dus behoorlijk wat te besteden bij de aankoop van hun volgende woning.”

 

Negatief waardeverschil

Een analyse van de gegevens per koopjaar laat inderdaad zien dat vooral recent gekochte huizen relatief een negatief waardeverschil hebben. Zo is maar liefst 38% van de woningen gekocht vanaf 2018 minder waard dan de aankoopsom. Ter vergelijking, kopers van voor de eeuwwisseling hebben ondanks de dotcom- en kredietcrisis in 99% van de gevallen (forse) overwaarde.

Nieuwsgierig naar de waarde van je huis? Dat vertellen we je graag en geheel vrijblijvend.

Bel ons op: 085 - 060 1012

Veel gestelde vragen 

Waarom Van Edens Makelaardij?

Wij zijn de nieuwe generatie! We vinden namelijk dat de makelaardij gemoderniseerd kan worden. Tegenwoordig spelen ander zaken een grote rol in het proces van onze klanten, dan tien jaar geleden. Dat betekend dat wij bijvoorbeeld zeven dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen. Voor onze klanten is hun makelaar zelfs 24/7 bereikbaar (hoewel hij ’s nacht’s natuurlijk ook graag slaapt). Stuur je ons liever een DM via een van onze socials? Helemaal goed! Daarnaast ontzorgen wij onze klanten volledig. Vanaf het eerste moment dat men contact met ons opneemt tot en met het moment dat er getekend wordt bij de notaris. Heb je een verhuisbus nodig? Regelen we ook. Alles is mogelijk en we sluiten volledig aan bij de wensen van onze klanten.  

Wat betekend een gestroomlijnd proces?

Daarmee bedoelen we onder andere dat we zoveel mogelijk digitaal werken. Het aanleveren van gegevens, opmaken van overeenkomsten, contracten, etc. Zelfs het ondertekenen van het voorlopige koopcontract kan op een PC, tablet of smartphone. En voor iedereen die dat nog wat spannend vindt komen we graag langs om het samen te doorlopen. We werken volledig uit ons eigen systeem en draaien bijvoorbeeld met een druk op de knop alle belangrijke gegevens van onze klant uit, woningbrochures, etc. 

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij voldoen volledig aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast nemen wij Cybersecurity erg serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om alle klantgegevens en onze eigen gegevens te beschermen. Wij leggen alleen de noodzakelijke gegevens vast en na een bepaalde periode vernietigen wij de gegevens die niet meer nodig zijn. Sleutels van klanten gaan anoniem in de sleutelkluis en zijn nooit te herleiden naar een adres. Al onze data wordt opgeslagen en verwerkt op servers die binnen de EU staan. 

Wat maakt jullie beter dan de rest?

We vechten als een leeuw voor onze klanten! Wij doen er alles aan om onze klanten van dienst te zijn en ze 100% te ontzorgen. Het verkopen van je huis moet vooral erg leuk zijn en niet stressvol of onplezierig. Wij staan onze klanten bij in iedere stap van het proces en nemen alles uit handen. Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons op de eerste plaats. 

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl