085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

Een huis kopen betekent tegenwoordig veel zoeken op Funda, bezichtiging na bezichtiging aflopen en snel beslissen. 25 klanten van een makelaar in Garderen krijgen morgen een andere behandeling. Zij kunnen vanuit een helikopter zes villa’s bekijken.

Na de heliktopervlucht worden de kopers voor korte bezichtingen rondgereden door Garderen, een dorp aan de rand van de Veluwe. Een heuse tour voor de rijke woningzoeker. Volgens de makelaar heb je ook bij het verkopen van je rijtjeshuis iets aan deze aanpak.

Alleen voor rijken?
Waarom zo’n exorbitante aanpak van huizen verkopen? Ed van Drie van Drieklomp Makelaars: “We richten ons op zakenmannen, die hebben een drukke agenda en geen tijd om veel huizen te bezichtigen. Op deze manier kan dat wel.” En dus worden ze rondgevlogen in een helikopter en rondgereden in Range Rovers.

Volgens Van Drie is het een ‘soort inspiratie- en belevingstour’. Het klinkt leuk, maar zal niet voor niets op rijke mensen gericht zijn. Villa’s zijn duurder dan het gemiddelde huis, die door de overspannen huizenmarkt nu vliegensvlug verkocht zijn. Kan zo’n helikoptervlucht daar ook bij helpen?

Drones
NVM-woordvoerder Annebelle van der Kloet denkt dat een helikoptervlucht ver gaat, maar ze ziet wel dat er veel drones gebruikt worden. “Ook bij een ander segment huizen. Het huis is belangrijk, maar de omgeving waar een huis in staat ook. Met een drone kun je zien waar de dichtsbijzijnde school en supermarkt liggen.”

Steeds meer makelaars plaatsen ook een video op Funda. “Een dronevlucht over de wijk kan daar onderdeel van zijn”, zeg Van der Kloet. De NVM ondersteunt deze initiatieven, zodat er een beter beeld ontstaat van de woning en omgeving.

Opvallen
Of al deze middelen ook echt bijdragen aan het sneller verkopen van een huis, is maar de vraag. “Dat is vooral afhankelijk van locatie. Het verschilt in Nederland enorm. De wachttijd wordt over het algemeen korter, maar in sommige delen nog wel aanwezig. Soms kan het dan dus beter zijn om iets extra’s te doen”, zegt Kloet. Zoals een helikoptervlucht.”Makelaars doen sowieso altijd in overleg met de klant hun best om op te vallen, dat kan ook op deze manier.”

Morgen gaan 25 klanten van Drieklomp Makelaars dus de lucht in bij Garderen. Binnenkort ook boven de stad? “Nou, midden in de stad werkt zo’n beeld misschien juist averechts. Dan zie je hoe erg je opgesloten zit. Als het een groter perceel is, zou het misschien wel kunnen”, denkt Van Drie. “Je huis lijkt van bovenaf altijd kleiner. Maar je ziet wel meer, je kunt even bij de buren kijken.”

 

 

Bron: EditieNL.