085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

Wie dacht dat de rek er wel uit was op de huizenmarkt heeft het mis: de huizenprijzen hebben in augustus weer een nieuwe recordhoogte bereikt. Ook de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maakt komend jaar een flinke sprong, en ligt voor het eerst boven de 300.000 euro.

In augustus werden bestaande koopwoningen verkocht voor gemiddeld 316.183 euro. Dat is een stijging van 5,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Een maand eerder lag de gemiddelde verkoopprijs nog op 309.689 euro.

Het aantal verkochte woningen daalde wederom door de krappe woningmarkt. Er werden vorige maand 19.583 huizen verkocht, 6,3 procent minder dan een jaar geleden. In totaal ligt het aantal verkochte woningen tot nu toe dit jaar 3 procent lager dan vorig jaar.

Hogere NHG

De Nationale Hypotheek Garantie stijgt mee met de duurdere woningen. In 2020 zal de garantie – die ervoor zorgt dat je restschuld wordt kwijtgescholden als je voor gedwongen verkoop komt te staan – voor het eerst boven de drie ton, namelijk op 310.000 euro. Dat laat het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) vandaag weten.

De grens is verhoogd door de stijgende huizenprijzen; dit jaar ligt hij nog op 290.000 euro. Een goede ontwikkeling, vooral voor starters, volgens NHG-bestuurder Arjen Gielen. “Hiermee loopt de kostengrens weer in de pas met de gemiddelde woningwaarde.”

Investeer je in verduurzaming van de woning die je koopt, dan ligt de NHG-grens hoger, op 328.600 euro.

 

Bron: RTL Z.

[et_bloom_inline optin_id="optin_1"]

Nieuwsgierig naar de waarde van je huis? Dat vertellen we je graag en geheel vrijblijvend.

Bel ons op: 085 - 060 1012

Een vast tarief voor onze verkoopbemiddeling

Of betaal je liever teveel voor de verkoop van je woning? Bij ons betaal je een vast tarief voor de verkoopbemiddeling. Lees hieronder het verschil in kosten tussen ons vaste tarief en het courtage van een reguliere makelaar.

Veel gestelde vragen 

Waarom Van Edens Makelaardij?

Wij zijn de nieuwe generatie! We vinden namelijk dat de makelaardij gemoderniseerd kan worden. Tegenwoordig spelen ander zaken een grote rol in het proces van onze klanten, dan tien jaar geleden. Dat betekend dat wij bijvoorbeeld zeven dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen. Voor onze klanten is hun makelaar zelfs 24/7 bereikbaar (hoewel hij ’s nacht’s natuurlijk ook graag slaapt). Stuur je ons liever een DM via een van onze socials? Helemaal goed! Daarnaast ontzorgen wij onze klanten volledig. Vanaf het eerste moment dat men contact met ons opneemt tot en met het moment dat er getekend wordt bij de notaris. Heb je een verhuisbus nodig? Regelen we ook. Alles is mogelijk en we sluiten volledig aan bij de wensen van onze klanten.  

Wat betekend een gestroomlijnd proces?

Daarmee bedoelen we onder andere dat we zoveel mogelijk digitaal werken. Het aanleveren van gegevens, opmaken van overeenkomsten, contracten, etc. Zelfs het ondertekenen van het voorlopige koopcontract kan op een PC, tablet of smartphone. En voor iedereen die dat nog wat spannend vindt komen we graag langs om het samen te doorlopen. We werken volledig uit ons eigen systeem en draaien bijvoorbeeld met een druk op de knop alle belangrijke gegevens van onze klant uit, woningbrochures, etc. 

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij voldoen volledig aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast nemen wij Cybersecurity erg serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om alle klantgegevens en onze eigen gegevens te beschermen. Wij leggen alleen de noodzakelijke gegevens vast en na een bepaalde periode vernietigen wij de gegevens die niet meer nodig zijn. Sleutels van klanten gaan anoniem in de sleutelkluis en zijn nooit te herleiden naar een adres. Al onze data wordt opgeslagen en verwerkt op servers die binnen de EU staan. 

Wat maakt jullie beter dan de rest?

We vechten als een leeuw voor onze klanten! Wij doen er alles aan om onze klanten van dienst te zijn en ze 100% te ontzorgen. Het verkopen van je huis moet vooral erg leuk zijn en niet stressvol of onplezierig. Wij staan onze klanten bij in iedere stap van het proces en nemen alles uit handen. Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons op de eerste plaats. 

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl