085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

VERKOCHT: Drachtster Heawei 19, De Wilgen

 

Deze gelijkvloerse riante (154m2/576m3) twee-onder-een-kap woning in een oud schoolgebouw staat op een unieke plek in De Wilgen en beschikt over een prachtig uitzicht. Rij door de toegangspoort het oude schoolplein op en parkeer je auto op een van de plekken onder de ruime carport. Via de vernieuwde veranda loop je naar de dubbele voordeur van deze bijzondere woning.

Bekijk de volledige woningpresentatie op Funda (via de oranje knop onderaan deze pagina) of bel ons direct voor een bezichtiging: 0512-236000

Vraagprijs € 435.000,- k.k. 

 

 

Drachtster Heawei 19, De Wilgen

Welkom in De Wilgen! Deze gelijkvloerse riante (154m2/576m3) twee-onder-een-kap woning in een oud schoolgebouw staat op een unieke plek in De Wilgen en beschikt over een prachtig uitzicht. Rij door de toegangspoort het oude schoolplein op en parkeer je auto op een van de plekken onder de ruime carport. Via de vernieuwde veranda loop je naar de dubbele voordeur van deze bijzondere woning.

INDELING
Achter de voordeur ligt de hal met natuurstenen vloer met garderobe, toilet en toegang tot twee slaapkamers en de woonkamer. De eerste slaapkamer met hoog plafond is ruim van opzet. De en-suite badkamer beschikt over een inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. De tweede slaapkamer is zowel vanuit de badkamer als de derde slaapkamer te bereiken. De derde slaapkamer beschikt over een inbouwkast waar tevens de CV installatie is geplaatst.

Vanuit de centrale hal loop je de zeer ruime woonkamer met houten vloer in met half open keuken. De aanwezige houtkachel zorgt voor een aangename warmte. De aan de woonkamer aangebouwde serre met lichtkoepel is een fantastische plek om te genieten van alle rust en het prachtige uitzicht. Via de dubbele openslaande deuren stap je de veranda op.

De half open keuken heeft een L opstelling en is voorzien van veel werkruimte en diverse inbouwapparatuur waaronder een koelkast, vriezer, combi-oven, vaatwasser en vijfpits-gasfornuis inclusief wokbrander. Achter de keuken ligt de bijkeuken met een lang werkblad, gootsteen met kraan en aansluitingen voor witgoed. Verder vind je hier een inbouwkast, toegang tot de kelder met veel opbergmogelijkheden en de buitendeur.

TUINEN EN BIJGEBOUW
De vernieuwde veranda (2020) loopt volledig om de woning en is toegankelijk via de voordeur, zijdeur en serre. Het ruime schoolplein, lange zijtuin en achtertuin op het zuiden maakt verschillende zitjes mogelijk. Dit geeft ruimte om de hele dag zowel in de zon als schaduw te kunnen genieten.

Het bijgebouw bestaat uit vier parkeerplaatsen onder de carport, overdekte bergruimte en heeft daarnaast nog twee afzonderlijke bergingen opgetrokken uit steen en hout.

BIJZONDERHEDEN
– Oud schoolgebouw uit 1965
– Verbouw tot woning 1988
– Volledig nieuw dak 2003
– Schilderwerk buitenzijde 2020
– Omlijsting boeidelen 2020
– Vernieuwde veranda 2020

OMGEVING EN GESCHIEDENIS
Vanuit De Wilgen rij je gemakkelijk richting Groningen (35 min), Leeuwarden (30 min) of Zwolle (55 min). De oprit naar de A7 ligt op vijf minuten afstand en binnen twee minuten sta je in de nabijgelegen jachthaven.

Het dorp was lang een buurtschap van verspreide boerderijen. Later ontwikkelde zich een kleine kern. In 1580 werd de plaats al vermeld als De Wilgen. De plaatsnaam zou verwijzen naar het feit dat er veel wilgenbomen zouden hebben gestaan. Tot 1955 was het formeel een buurtschap waarna het de dorpsstatus heeft gekregen.

In de jaren 70 werd een jachthaven aangelegd. Aan het einde van die eeuw werd een stuk van het dorpsgebied van Smalle Ee toegevoegd aan het dorpsgebied van De Wilgen. Op dat noordelijke stukje werd in het begin van de 21ste eeuw waterwijk De Zanding aangelegd.

 BEZICHTIGEN
Wil je deze woning ook bezichtigen? Dat kan, samen met Makelaar Alco. Bel ons voor een afspraak. Je kunt ondertussen ook onze websites vanedens.nl & MakelaarAlco.frl bekijken, of een van onze social media kanalen. We hopen je snel te zien!

Eerst je eigen woning nog verkopen? We komen graag bij je langs voor een gratis waardebepaling en een goed gesprek over alle mogelijkheden.

Funda

Bekijk de woningpresentatie op Funda. Daar vind je alle gegevens, kenmerken, plattegronden  en de volledige fotoreportage.

Wil je direct een afspraak maken voor een bezichtiging?
Bel dan op 0512-236000

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl