085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

VERKOCHT: Molenweg 16 Burgum

 

Midden in het gezellige dorp Burgum maar toch het gevoel van buitenuit. Deze gemoderniseerde, goed onderhouden en karakteristieke twee-onder-een-kap woning staat op een ruim perceel. De tuinen, met verschillende terrassen, aan zowel de voor- als achterzijde van de woning zijn een waar genot voor buitenmensen en bieden veel privacy.

Bekijk de volledige woningpresentatie op Funda via de knop onderaan deze pagina of bel ons direct voor een bezichtiging: 058 – 230 0111

Vraagprijs € 335.000,- k.k. 

 

 

Molenweg 16 Burgum

Dit is prachtig wonen. Midden in het gezellige dorp Burgum maar toch het gevoel van buitenuit. Deze gemoderniseerde, goed onderhouden en karakteristieke twee-onder-een-kap woning staat op een ruim perceel (1.113m2). De tuinen, met verschillende terrassen, aan zowel de voor- als achterzijde van de woning zijn een waar genot voor buitenmensen en bieden veel privacy. Kom langs voor een bezichtiging en word ook verliefd op dit bijzondere plekje!

Deze voormalige molenaarswoning (1785) is met badkamer en een slaapkamer op de begane grond levensloop-bestendig.

DE WONING
Via de toegangsdeur kom je in de hal met een prachtige estriken vloer. Vanuit deze hal zijn onder andere de zolder, het toilet, slaapkamer en badkamer toegankelijk. De zolder is erg ruim en is nu in gebruik als logeerkamer. De badkamer beschikt over aansluitingen voor de wasmachine, een ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel.

Via de hal loop je de open keuken in. Hier is een venster in de oude buitengevel zichtbaar gehouden. De keuken beschikt over een gasfornuis, vaatwasser en koelkast. De open keuken loopt over in de tuinkamer met prachtig uitzicht op de achtertuin.

Deze riante tuinkamer met extra geïsoleerd plafond (2020) heeft een eigen deur naar de tuin, raampartijen en drie grote dakvensters voor veel lichtinval. Vanuit de tuinkamer is de lange kelder toegankelijk. Via de voormalige gang loop je door naar de voorkamer met houtkachel, bedsteden en de oude voordeur. Deze voordeur en voormalige gang zijn aangepast en verbouwd om de ruimte in de voorkamer te maximaliseren.

Vanuit de tuinkamer loop je via de trap naar de eerste verdieping waar twee slaapkamers aanwezig zijn aan de voorzijde van de woning. Over de lengte van beide slaapkamers geeft een vliering veel praktische bergruimte.

DE TUINEN
De diepe voortuin met gazon, moestuin en parkeerruimte ligt op het noorden. Hier staat een ruime vrijstaande berging met verschillende mogelijkheden zoals een kantoor/atelier/garage etc. De overkapping zorgt dat je altijd droog staat achter de buitenkeuken met een vrijstaande massief-stenen pizzaoven.

In de ruimtelijke achtertuin op het zuiden staan twee oude fruitbomen en een derde jongere. Ook hier zijn meerdere plaatsen gecreëerd om op ieder tijdstip van de dag te kunnen genieten van zowel zon als schaduw. Het terras aan de woning biedt plaats voor een grote eettafel. Achterin staat een vrijstaande houten berging. De overkapping zorgt voor een aangenaam en knusse zithoek, ongeacht de weersomstandigheden.

De zijgevel van de woning, waar men vroeger goederen omhoog takelde, is in zijn originele staat behouden uit nostalgisch oogpunt. Aan de voet van deze gevel vind je nog een oude slijpsteen en een deel van de molensteen. Deze worden uiteraard overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Dit geldt ook voor alle bewaarde oude documenten, foto’s, etc.

BOUWTECHNISCH ONDERZOEK 
Ten behoeve van de verkoop is een onafhankelijk bouwtechnisch onderzoek uitgevoerd. Deze rapportage ligt tijdens de bezichtigingen ter inzage. Uit deze rapportage blijkt dat het pand in keurige staat van onderhoud verkeert.

Van de verschillende verbouwingen zijn relevante documenten zoals vergunningaanvragen, facturen, garantiebewijzen, etc. ter inzage aanwezig.

INFORMATIE & BIJZONDERHEDEN
– Woonoppervlakte 125m2
– Goed onderhouden en instapklaar
– Drie slaapkamers
– Zolder / logeerkamer
– Badkamer en slaapkamer op begane grond
– Houtkachel voorkamer
– CV combiketel 2019
– Aanbouw/verbouw 2007
– Dakpannen & dakisolatie 1994 – 2004
– Dakisolatie tuinkamer 2020
– Verfwerk buitenzijde 2020
– Nieuwe voegen gevels 2005
– Beschermd dorpsgezicht

FUNDA EN BEZICHTIGEN

Bekijk de woningpresentatie op Funda door hieronder op de knop te klikken. Daar vind je alle gegevens, kenmerken, plattegronden  en de fotoreportage. Wil je direct een afspraak maken voor een bezichtiging? Bel dan op 058 – 230 0111

Funda

Bekijk de woningpresentatie op Funda. Daar vind je alle gegevens, kenmerken, plattegronden  en de volledige fotoreportage.

Wil je direct een afspraak maken voor een bezichtiging?
Bel dan op 058 – 230 0111

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl