085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

VERKOCHT: Oostersingel 2 – 2a, Leeuwarden

 

Aan de stadsgracht in het centrum van Leeuwarden staat voormalig Pakhuis Petersburg. Een monumentale plek vol historie, verhalen, mogelijkheden en hedendaags woongenot.

Bekijk de volledige woningpresentatie op Funda via de knop onderaan deze pagina of bel ons direct voor een bezichtiging: 058 – 230 0111

Vraagprijs € 395.000,- k.k. 

 

 

Oostersingel 2 – 2a Leeuwarden

Pakhuis Petersburg dateert van 1750 en ontleent zijn naam aan de gelijknamige Russische havenstad, die in 1701 door tsaar Peter de Grote werd gesticht. Het pakhuis heeft lange tijd gediend als opslag van graan uit de Baltische regio. Een gevelsteen met een trekschuit herinnert nog aan deze tijd. Rond 1850 kwam het pakhuis in bezit van de familie Huisinga. Vanaf die tijd heeft het als opslag gediend voor veel verschillende soorten goederen. Halverwege de vorige eeuw heeft grossierderij Vivo, Petersburg als opslag gebruikt.

Rond 1993 is het pand onder architectuur (Doeke van Wieren / Gunnar Daan) verbouwd en gerestaureerd. Dit heeft geresulteerd in een comfortabel pand met ontzettend veel ruimte, lichtinval en verschillende mogelijkheden om wonen en werken te kunnen combineren. De afgelopen jaren is er met veel liefde voor het pakhuis gezorgd en zijn de nodige verbeteringen uitgevoerd.

De indeling is als volgt.

BEGANE GROND
De begane grond (TVO: 77m2) is opgedeeld in twee grote moderne (werk-)kamers (2017). Hiertussen bevindt zich een witgoed-aansluiting en badkamer met toilet en douche. De voorste kamer is de grootste van de twee en voor verschillende (bedrijfs-)doeleinden geschikt. De achterste kamer is tevens ruim te noemen en beschikt over een eigen kitchenette (2019).

Beide kamers hebben de mogelijkheid tot een zelfstandige ingang vanuit het portaal.

EERSTE VERDIEPING
Op de eerste verdieping (15m x 5,5m) kijk je prachtig uit over de stadsgracht door de vele ramen aan de voorzijde. In het midden van de kamer zorgen openslaande deuren voor een fantastische plek om te zitten en te genieten van je uitzicht over de Oostersingel. De gehele verdieping is voorzien van een red-cedarvloer die vroeger de refter van het Diaconessen Ziekenhuis sierde. Het originele balkenplafond zorgt voor een authentiek gevoel.

Dankzij de vele ramen, en de vide in het midden van de kamer, is er veel lichtinval wat de gehele verdieping tot leven brengt. De op maat gemaakte keuken (2015) met massief betonblad en inbouwapparatuur integreert volledig in het karakter van het pakhuis.

Op verschillende oude (nok) balken zijn nog enige hijshaken zichtbaar.

TWEEDE VERDIEPING
Via de trapopgang naast de vide loop je naar de tweede verdieping. De eerste slaapkamer heeft een open slaaploft met eigen trapopgang vanuit de kamer. Daar staat nu het tweepersoonsbed. Hierachter is nog een bergruimte met werkbank te vinden. In het midden van de verdieping vind je het zelfstandige toilet, wastafel en aansluiting voor witgoed en een ruime inloopdouche.

De master bedroom is zeer ruim en heeft ook een open slaaploft met eigen trapopgang vanuit de kamer. In de slaapkamer staat een royaal vrijstaand ligbad (2012) wat het loft-gevoel helemaal compleet maakt.

Op het dakterras (16 m2) kun je ruim zitten. Deze is te bereiken vanaf de overloop. Dankzij de doorlopende ruimtes boven de slaapkamers, is het mogelijk een derde en vierde slaapkamer te creëren.

BOUWTECHNISCHE KEURING
Ten behoeve van de verkoop is een onafhankelijke bouwtechnische keuring uitgevoerd door Vereniging Eigen Huis. Deze rapportage wordt ter beschikking gesteld aan geïnteresseerden en ligt tijdens de bezichtigingen ter inzage. Uit deze rapportage blijkt dat het pand in keurige staat van onderhoud verkeert.

BIJZONDERHEDEN
Pakhuis Petersburg heeft twee huisnummers en gescheiden gas- en elektra-installaties. Mede hierdoor is het pand zeer geschikt voor veel verschillende (bedrijfs)doeleinden zoals het combineren van wonen en werken, praktijk aan huis, B&B, etc.

Wil je deze woning ook graag bezichtigen? Dat kan samen met Makelaar Alco. Bel ons op 058 – 23 00 111 voor een afspraak. Je kunt ondertussen ook onze website(s) vanedens.nl & MakelaarAlco.frl bekijken, of een van onze social media kanalen. We hopen je snel te zien!

FUNDA EN BEZICHTIGEN

Bekijk de woningpresentatie op Funda door hieronder op de knop te klikken. Daar vind je alle gegevens, kenmerken, plattegronden  en de fotoreportage. Wil je direct een afspraak maken voor een bezichtiging? Bel dan op 058 – 230 0111

Funda

Bekijk de woningpresentatie op Funda. Daar vind je alle gegevens, kenmerken, plattegronden  en de volledige fotoreportage.

Wil je direct een afspraak maken voor een bezichtiging?
Bel dan op 058 – 230 0111

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl