085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

Vereniging Eigen Huis (VEH) meldt dat de zorgen bij huiseigenaren over de betaalbaarheid van energiebesparende maatregelen toenemen. Ondertussen blijken ook verhuurders zich in te spannen om hun woningen te verduurzamen.

 

VEH verwacht dat het verduurzamen van woningen door onzekerheden over werk en inkomen onder grote druk komt te staan. Veel huiseigenaren willen wel verduurzamen, maar steeds meer mensen krijgen door de economische recessie met grote financiële onzekerheden te maken. Dit blijkt uit ledenonderzoek van VEH onder 1.023 woningbezitters over het verduurzamen van hun woning. De maatregel die minister Ollongren aankondigde om de subsidie van 20% naar 30% te verhogen is minder effectief.

 

Vorig jaar bleek uit ander onderzoek dat acht op de tien huizenbezitters graag wil verduurzamen, maar te weinig steun van de overheid ervaart.

 

De aangekondigde maatregel geldt alleen bij minimaal twee energiebesparende maatregelen. “Veel effectiever is om al bij één isolatiemaatregel subsidie te geven”, zegt Cindy van de Velde, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis. ” Dan zijn de noodzakelijke investeringen beter op te knippen in kleinere bedragen en te verdelen over een langere periode. Nu is het voor veel mensen niet meer haalbaar.”

 

Ook verhuurders investeren in verduurzaming

 

Ook voor huurwoningen is verduurzaming een issue. Na onderzoek onder woonbeleggers concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving na onderzoek dat particuliere verhuurders meer bezig blijken te zijn met het verduurzamen van hun woningen dan soms wordt gedacht.

 

Uit het onderzoek, dat bestond uit een enquête en serie diepte-interviews, blijkt dat bijna 40% van de verhuurders de afgelopen vijf jaar heeft geïnvesteerd in duurzaamheid van hun woningen én van plan is daar op korte termijn mee verder te gaan. Nog eens meer dan 30 procent van de verhuurders heeft alleen de afgelopen jaren verduurzaamd óf gaat dat de komende twee jaar alsnog doen.

 

Anticiperen op toekomstige aanscherpingen

 

De voornaamste redenen voor het energiezuiniger maken van woningen zijn verhoogde verhuurbaarheid en waardebehoud. Daarnaast anticiperen particuliere verhuurders op toekomstige aanscherpingen van beleid. “We zagen dat langetermijn-, financiële motieven leidend zijn in de keuze om huurwoningen duurzamer te maken”, stelt Marieke van der Staak, hoofdauteur van het rapport Labelstapjes, huursprongen?!: verduurzaming in de beleggingsstrategie van particuliere verhuurders.

 

“Verhuurders verwachten dat huizen met een beter energielabel in de toekomst makkelijker te verhuren zijn, door het hogere comfort en de lagere energierekening – en ze kunnen er een hogere huurprijs voor vragen. Er zijn ook particulieren die mogelijke overheidsmaatregelen voor willen zijn: ze weten niet goed hoe het beleid eruit gaat zien en verwachten dat duurzaamheid nog belangrijker wordt. Angst dat ze straks alles in één keer moeten aanpakken, maakt dat ze nu al beginnen te verduurzamen.”

 

In totaal worden ruim 500.000 woningen verhuurd door particuliere verhuurders.

Bron: Vastgoed Actueel

[et_bloom_inline optin_id="optin_1"]

Nieuwsgierig naar de waarde van je huis? Dat vertellen we je graag en geheel vrijblijvend.

Bel ons op: 085 - 060 1012

Veel gestelde vragen 

Waarom Van Edens Makelaardij?

Wij zijn de nieuwe generatie! We vinden namelijk dat de makelaardij gemoderniseerd kan worden. Tegenwoordig spelen ander zaken een grote rol in het proces van onze klanten, dan tien jaar geleden. Dat betekend dat wij bijvoorbeeld zeven dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen. Voor onze klanten is hun makelaar zelfs 24/7 bereikbaar (hoewel hij ’s nacht’s natuurlijk ook graag slaapt). Stuur je ons liever een DM via een van onze socials? Helemaal goed! Daarnaast ontzorgen wij onze klanten volledig. Vanaf het eerste moment dat men contact met ons opneemt tot en met het moment dat er getekend wordt bij de notaris. Heb je een verhuisbus nodig? Regelen we ook. Alles is mogelijk en we sluiten volledig aan bij de wensen van onze klanten.  

Wat betekend een gestroomlijnd proces?

Daarmee bedoelen we onder andere dat we zoveel mogelijk digitaal werken. Het aanleveren van gegevens, opmaken van overeenkomsten, contracten, etc. Zelfs het ondertekenen van het voorlopige koopcontract kan op een PC, tablet of smartphone. En voor iedereen die dat nog wat spannend vindt komen we graag langs om het samen te doorlopen. We werken volledig uit ons eigen systeem en draaien bijvoorbeeld met een druk op de knop alle belangrijke gegevens van onze klant uit, woningbrochures, etc. 

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij voldoen volledig aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast nemen wij Cybersecurity erg serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om alle klantgegevens en onze eigen gegevens te beschermen. Wij leggen alleen de noodzakelijke gegevens vast en na een bepaalde periode vernietigen wij de gegevens die niet meer nodig zijn. Sleutels van klanten gaan anoniem in de sleutelkluis en zijn nooit te herleiden naar een adres. Al onze data wordt opgeslagen en verwerkt op servers die binnen de EU staan. 

Wat maakt jullie beter dan de rest?

We vechten als een leeuw voor onze klanten! Wij doen er alles aan om onze klanten van dienst te zijn en ze 100% te ontzorgen. Het verkopen van je huis moet vooral erg leuk zijn en niet stressvol of onplezierig. Wij staan onze klanten bij in iedere stap van het proces en nemen alles uit handen. Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons op de eerste plaats. 

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl