085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

In juni zijn 16% meer nieuwbouwwoningen verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit meldt NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, op basis van data afkomstig uit de Monitor Nieuwe Woningen van de TU Delft en de verkoopcijfers van verzekeraars Woningborg, SWK en Bouwgarant. Daarmee is het aantal verkopen in het eerste halfjaar van 2020 gestegen met maar liefst 7%.

In juni 2020 werden 2.781 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is 16% meer dan in juni 2019. Vooral in de provincies Zuid-Holland (607 verkochte nieuwbouwwoningen), Noord-Brabant (546) en Gelderland (396) werd veel verkocht. In het eerste halfjaar van 2020 zijn in totaal 16.567 nieuwbouwkoopwoningen verkocht, 7% meer dan in het eerste halfjaar van 2019. In een persbericht noemt NVB-Bouw de nieuwbouwmarkt overspannen.

 

De onverminderde hoge vraag naar woningen is een rechtstreeks gevolg van het woningtekort in Nederland. Door de enorme vraag is ook het prijsniveau van nieuwbouwwoningen in Nederland gestabiliseerd op een zeer hoog niveau: een appartement kost momenteel gemiddeld €412.000 en een eengezinswoning gaat voor gemiddeld €384.000 van de hand.

 

Hoewel de vraag dus groter is dan ooit, daalde het aanbod van te koop staande nieuwbouwwoningen het afgelopen jaar fors. Zo stonden in april 2019 7.561 woningen te koop, maar daalde dit aantal tot slechts 5.466 woningen begin april 2020. Woningen die op de markt komen hebben hierdoor ook een historisch korte verkooptijd van gemiddeld slechts 88 dagen in het eerste kwartaal van 2020.

Rente blijft laag

Door het ruimhartige beleid van de centrale banken is de verwachting dat de rente de komende jaren zeer laag blijft. Hierdoor zal de financierbaarheid van woningen op korte termijn niet verslechteren. De klap die de wereldeconomie als gevolg van de Corona-aanpak zal ondergaan, leidt waarschijnlijk tot een flinke stijging van de werkloosheid. Het aantal potentiële huizenkopers met een vast inkomen en voldoende overwaarde om de huidige hoge prijzen te blijven betalen neemt hierdoor mogelijk iets af.

Om voor te sorteren op deze toekomstige situatie, adviseert de branchevereniging om nu al kritisch naar de bouwprogramma’s en grondprijzen te kijken. Veel woningbouwers en gemeenten hebben in de afgelopen tijd vooral dure, ruime huizen gebouwd. Dit is begrijpelijk gezien de hoge grondprijzen, maar ook risicovol. Door te kijken of het mogelijk is om plannen gevarieerder te maken, wordt ook de modaal verdienende Nederlander bediend. Een optie is om bijvoorbeeld kleinere woningen toe te voegen of gezinswoningen rug tegen rug te plaatsen.

Eerder waarschuwde NVB dat het aantal nieuwbouwlocaties opraakt.

Bron: Vastgoed Actueel

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_1"]

Nieuwsgierig naar de waarde van je huis? Dat vertellen we je graag en geheel vrijblijvend.

Bel ons op: 085 - 060 1012

Veel gestelde vragen 

Waarom Van Edens Makelaardij?

Wij zijn de nieuwe generatie! We vinden namelijk dat de makelaardij gemoderniseerd kan worden. Tegenwoordig spelen ander zaken een grote rol in het proces van onze klanten, dan tien jaar geleden. Dat betekend dat wij bijvoorbeeld zeven dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen. Voor onze klanten is hun makelaar zelfs 24/7 bereikbaar (hoewel hij ’s nacht’s natuurlijk ook graag slaapt). Stuur je ons liever een DM via een van onze socials? Helemaal goed! Daarnaast ontzorgen wij onze klanten volledig. Vanaf het eerste moment dat men contact met ons opneemt tot en met het moment dat er getekend wordt bij de notaris. Heb je een verhuisbus nodig? Regelen we ook. Alles is mogelijk en we sluiten volledig aan bij de wensen van onze klanten.  

Wat betekend een gestroomlijnd proces?

Daarmee bedoelen we onder andere dat we zoveel mogelijk digitaal werken. Het aanleveren van gegevens, opmaken van overeenkomsten, contracten, etc. Zelfs het ondertekenen van het voorlopige koopcontract kan op een PC, tablet of smartphone. En voor iedereen die dat nog wat spannend vindt komen we graag langs om het samen te doorlopen. We werken volledig uit ons eigen systeem en draaien bijvoorbeeld met een druk op de knop alle belangrijke gegevens van onze klant uit, woningbrochures, etc. 

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij voldoen volledig aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast nemen wij Cybersecurity erg serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om alle klantgegevens en onze eigen gegevens te beschermen. Wij leggen alleen de noodzakelijke gegevens vast en na een bepaalde periode vernietigen wij de gegevens die niet meer nodig zijn. Sleutels van klanten gaan anoniem in de sleutelkluis en zijn nooit te herleiden naar een adres. Al onze data wordt opgeslagen en verwerkt op servers die binnen de EU staan. 

Wat maakt jullie beter dan de rest?

We vechten als een leeuw voor onze klanten! Wij doen er alles aan om onze klanten van dienst te zijn en ze 100% te ontzorgen. Het verkopen van je huis moet vooral erg leuk zijn en niet stressvol of onplezierig. Wij staan onze klanten bij in iedere stap van het proces en nemen alles uit handen. Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons op de eerste plaats. 

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl