085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

De stichting Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) neemt per 5 november alle aandelen van de Taxateurs Unie (TU) over. Door de overname van TU, die onlangs branchegenoten iValidatie en Taxatie Validatie Instituut (TVI) overnam, ontstaat één groot, onafhankelijk, validatie-instituut voor woningtaxaties zonder winstoogmerk.

Al sinds de oprichting, circa tien jaar geleden, hebben NWWI en TU een vergelijkbare missie om een onafhankelijke spilfunctie te vervullen in de taxatiemarkt. Inmiddels is duidelijk dat het maatschappelijk belang, aldus het persbericht, het best wordt gediend door één uitvoerend validatie-instituut, onder één normerende toezichthouder.

Eén uniforme werkwijze

Eén uniforme werkwijze voor het valideren van taxaties, volgens één protocol, komt de kwaliteit van taxaties en de professionaliteit van de sector ten goede en zorgt ervoor dat de focus volledig kan worden toegespitst op de rol van valideren binnen de taxatiemarkt. Ook het doorlopend toezicht op de taxateurs en de controle op kwaliteit en risico’s is vanaf nu niet meer versnipperd en daardoor efficiënter.

In de visie van NWWI en TU zullen de eisen die politiek en opdrachtgevers stellen aan de professionaliteit van taxateurs en de kwaliteit en inhoud van taxaties in de komende jaren, alleen maar toenemen. Dat zal ook aanvullende wet- en regelgeving tot gevolg hebben. Daaraan voldoen vergt grote inspanningen en investeringen die beter kunnen worden gedragen door een grote partij. Daarnaast kan een grote, sterke speler innovatieve producten en diensten beter en sneller ontwikkelen dan vier afzonderlijke.

NWWI-directeur Paul Klijn:

Paul Klijn, directeur van het NWWI: “Het feit dat NWWI en TU samen verder gaan is goed voor alle belanghebbenden; taxateurs, financiers, intermediairs en natuurlijk woonconsumenten. De rol van data en modelmatige onderbouwing van taxaties wordt namelijk steeds belangrijker. Door de taxateur beter te faciliteren, te ondersteunen en te ontzorgen met unieke data, systemen en werkprocessen willen we ervoor zorgen dat de taxateur zoveel mogelijk tijd en energie kan steken in het vervullen van de expertrol.”

TU-directeur Rob van Liempd:

Rob van Liempd, directeur van TU: “Hoewel verschillend op tal van vlakken, werken TU en NWWI al sinds 2010 samen om grijze gebieden in de validatieregelgeving te ondervangen en de kwaliteit van taxatierapporten te maximaliseren. Duidelijk is geworden dat de toekomst voor de validatiebranche, in mijn beleving, het best gediend is door één centrale organisatie.”

NRVT-bestuursvoorzitter Hamith Breedveld:

Hamith Breedveld, bestuursvoorzitter Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT): “Het samengaan van de vier bestaande instituten tot een instituut wordt door NRVT ondersteund en onderschreven. De kwaliteitsbewaking en -borging van de taxatiedienst voor woningen worden dan verzorgd door een stichting zonder winstoogmerk, wat past in het maatschappelijk belang dat daarmee wordt gediend. Verder kan – door onderlinge samenwerking – het doorlopend toezicht door NRVT op de woningtaxateur op een kwalitatief hoogstaande en uniforme basis efficiënt worden uitgevoerd. Dit kan worden gezien als een verbetering van de kwaliteit van toezicht, wat naadloos past in de doelstellingen van NRVT.”

Bron: NWWI

[et_bloom_inline optin_id="optin_1"]

Nieuwsgierig naar de waarde van je huis? Dat vertellen we je graag en geheel vrijblijvend.

Bel ons op: 085 - 060 1012

Een vast tarief voor onze verkoopbemiddeling

Of betaal je liever teveel voor de verkoop van je woning? Bij ons betaal je een vast tarief voor de verkoopbemiddeling. Lees hieronder het verschil in kosten tussen ons vaste tarief en het courtage van een reguliere makelaar.

Veel gestelde vragen 

Waarom Van Edens Makelaardij?

Wij zijn de nieuwe generatie! We vinden namelijk dat de makelaardij gemoderniseerd kan worden. Tegenwoordig spelen ander zaken een grote rol in het proces van onze klanten, dan tien jaar geleden. Dat betekend dat wij bijvoorbeeld zeven dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen. Voor onze klanten is hun makelaar zelfs 24/7 bereikbaar (hoewel hij ’s nacht’s natuurlijk ook graag slaapt). Stuur je ons liever een DM via een van onze socials? Helemaal goed! Daarnaast ontzorgen wij onze klanten volledig. Vanaf het eerste moment dat men contact met ons opneemt tot en met het moment dat er getekend wordt bij de notaris. Heb je een verhuisbus nodig? Regelen we ook. Alles is mogelijk en we sluiten volledig aan bij de wensen van onze klanten.  

Wat betekend een gestroomlijnd proces?

Daarmee bedoelen we onder andere dat we zoveel mogelijk digitaal werken. Het aanleveren van gegevens, opmaken van overeenkomsten, contracten, etc. Zelfs het ondertekenen van het voorlopige koopcontract kan op een PC, tablet of smartphone. En voor iedereen die dat nog wat spannend vindt komen we graag langs om het samen te doorlopen. We werken volledig uit ons eigen systeem en draaien bijvoorbeeld met een druk op de knop alle belangrijke gegevens van onze klant uit, woningbrochures, etc. 

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij voldoen volledig aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast nemen wij Cybersecurity erg serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om alle klantgegevens en onze eigen gegevens te beschermen. Wij leggen alleen de noodzakelijke gegevens vast en na een bepaalde periode vernietigen wij de gegevens die niet meer nodig zijn. Sleutels van klanten gaan anoniem in de sleutelkluis en zijn nooit te herleiden naar een adres. Al onze data wordt opgeslagen en verwerkt op servers die binnen de EU staan. 

Wat maakt jullie beter dan de rest?

We vechten als een leeuw voor onze klanten! Wij doen er alles aan om onze klanten van dienst te zijn en ze 100% te ontzorgen. Het verkopen van je huis moet vooral erg leuk zijn en niet stressvol of onplezierig. Wij staan onze klanten bij in iedere stap van het proces en nemen alles uit handen. Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons op de eerste plaats. 

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl