085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

Het woningtekort wordt de komende drie jaar nog nijpender. Volgens nieuwe cijfers van het Economisch Instituut Bouw zullen tot en met 2023 netto 230.000 woningen aan de voorraad worden toegevoegd, terwijl het aantal huishoudens met bijna 335.000 toeneemt. Daarmee neemt de spanning op de woningmarkt de komende jaren dus toe.

Stikstofmaatregelen

Volgens het EIB voorkomen de stikstofmaatregelen van het kabinet niet dat de nieuwbouw van woningen verder stokt. Dit concludeert het instituut in de onlangs verschenen studie ‘Woningbouw 2020-2023, vooruitzichten op basis van maatregelen rond stikstof’. Uit het onderzoek blijkt dat de doelstelling van het Rijk om ieder jaar ten minste 75.000 woningen aan de woningvoorraad toe te voegen de komende drie jaar niet wordt gehaald. In totaal zal de woningvoorraad tussen 2020 en 2023 met gemiddeld 57.000 per jaar toenemen. Dat aantal blijft dus ver achter bij de doelstelling van het kabinet.

 

Dat heeft mede te maken met de terugval in het aantal afgegeven vergunningen. In 2019 viel de vergunningverlening terug van 70.000 naar 57.000 woningen. Ook dit
jaar valt de vergunningverlening naar verwachting niet signifcant hoger uitvalt. Pas in 2021 trekt de vergunningverlening weer sterk aan tot 77.000 woningen. En zal verder toenemen tot 80.000 in 2022 en 2023. De vertraagde afgifte van vergunningen werkt door in de oplevering van woningen.

Effect

Drie maatregelen van het kabinet geven lucht voor (voornamelijk) de woningbouw. Daarbij gaat het om de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen tot 100 km/u, een andere samenstelling van veevoer en een vrijwillige saneringsregeling voor varkenshouderijen. Volgens het EIB zal het enige tijd duren voordat de maatregelen effect sorteren. Hierdoor zal de vergunningverlening dit jaar nog maar weinig profiteren van de maatregelen.

Volgens het EIB-rapport is het stikstofprobleem voor de vergunningverlening in de periode 2021-2023 gaandeweg geen wezenlijk obstakel meer.

Bron: Vastgoed Actueel.

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_1"]

Nieuwsgierig naar de waarde van je huis? Dat vertellen we je graag en geheel vrijblijvend.

Bel ons op: 085 - 060 1012

Veel gestelde vragen 

Waarom Van Edens Makelaardij?

Wij zijn de nieuwe generatie! We vinden namelijk dat de makelaardij gemoderniseerd kan worden. Tegenwoordig spelen ander zaken een grote rol in het proces van onze klanten, dan tien jaar geleden. Dat betekend dat wij bijvoorbeeld zeven dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen. Voor onze klanten is hun makelaar zelfs 24/7 bereikbaar (hoewel hij ’s nacht’s natuurlijk ook graag slaapt). Stuur je ons liever een DM via een van onze socials? Helemaal goed! Daarnaast ontzorgen wij onze klanten volledig. Vanaf het eerste moment dat men contact met ons opneemt tot en met het moment dat er getekend wordt bij de notaris. Heb je een verhuisbus nodig? Regelen we ook. Alles is mogelijk en we sluiten volledig aan bij de wensen van onze klanten.  

Wat betekend een gestroomlijnd proces?

Daarmee bedoelen we onder andere dat we zoveel mogelijk digitaal werken. Het aanleveren van gegevens, opmaken van overeenkomsten, contracten, etc. Zelfs het ondertekenen van het voorlopige koopcontract kan op een PC, tablet of smartphone. En voor iedereen die dat nog wat spannend vindt komen we graag langs om het samen te doorlopen. We werken volledig uit ons eigen systeem en draaien bijvoorbeeld met een druk op de knop alle belangrijke gegevens van onze klant uit, woningbrochures, etc. 

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Wij voldoen volledig aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast nemen wij Cybersecurity erg serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om alle klantgegevens en onze eigen gegevens te beschermen. Wij leggen alleen de noodzakelijke gegevens vast en na een bepaalde periode vernietigen wij de gegevens die niet meer nodig zijn. Sleutels van klanten gaan anoniem in de sleutelkluis en zijn nooit te herleiden naar een adres. Al onze data wordt opgeslagen en verwerkt op servers die binnen de EU staan. 

Wat maakt jullie beter dan de rest?

We vechten als een leeuw voor onze klanten! Wij doen er alles aan om onze klanten van dienst te zijn en ze 100% te ontzorgen. Het verkopen van je huis moet vooral erg leuk zijn en niet stressvol of onplezierig. Wij staan onze klanten bij in iedere stap van het proces en nemen alles uit handen. Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons op de eerste plaats. 

CONTACT

 • Algemeen nummer:
  085 - 060 1012
 • Regio Leeuwarden:
  058 - 230 0111
 • Regio Heerenveen:
  0513 - 24 1111
 • Regio Drachten:
  0512 - 23 6000
 • Regio Sneek:
  0515 - 24 0001
 • Direct mailen:
  hallo@vanedens.nl