085 - 060 1012 hallo@vanedens.nl

De Britse koningin en haar man hebben hun bouwval in Gwardamanġa te koop gezet voor een slordige zes miljoen. Foto’s van de villa verschenen op een makelaarssite uit de regio, maar het lijkt alsof er in geen jaren onderhoud is geweest bij het onderkomen.

Queen Elizabeth en prins Philip hebben hun pand op Malta te koop gezet via een makelaar. Voor een kleine zes miljoen euro kunnen kopers eigenaar worden van het historische onderkomen. Met zes slaapkamers en drie badkamers is het een riante verblijfplaats, maar uit de foto’s is op te maken dat er weinig onderhoud is geweest. Het gebouw komt niet helemaal lekker uit de verf.

“Een fantastisch stukje vastgoed net buiten Valletta op de rand van van de woonwijk Guardamangia”, omschrijft de makelaar het pand. “Het gaat om een gebouw met enorme historische waarde en 1,560 vierkante meter aan ruimte.” Bovendien is de zee te zien als je op het dakterras staat. Verder is er een “gigantische veranda, gebogen entree, breed trappenhuis, stenen vloeren en meerdere openhaarden.”

Het pand heeft verder nog een lounge, eetkamer, woonkamer, keuken, zes badkamers, drie slaapkamers, twee garages en meerdere andere kamers die naar de enorme tuin leiden. De makelaar omschrijft de kamers als “ruimtelijk met hoge plafonds” en bevestigt dat er ook “stallen, meerdere gastverblijven, wijnkelders en een schuilplaats” aanwezig zijn. “Dit gebouw vraagt om een grote verbouwing en zou een fantastische woonplaats of commercieel pand kunnen zijn.”

De koningin en haar man hebben momenteel acht paleizen, kastelen en huizen tot hun beschikking. Natuurlijk Buckingham Palace, maar ook Windsor Castle, Palace of Holyroodhouse, Hillsborough Castle, Sandringham House, Balmoral Castle, Craigowan Lodge en Delnadamph Lodge. De Britse monarchie wordt in 2019 geschat op 88 miljard dollar, waarvan koningin Elizabeth een kleine 520 miljoen in haar bezit zou hebben. Voor het geld hoeft het koninklijke paar het in elk geval niet te doen, want prins Philip is ook nog eens 30 miljoen waard.

Bron: RTL Nieuws